www.decolores.hu

EN -

Olvasd


 12>>>

Megjelent magyar nyelven is az Evangelii gaudium, azaz az Evangélium öröme

Publikálva: 2014. február 15. 00:00:00

Február 13-án jelent meg magyar nyelven Ferenc pápa Evangelii gaudium (az Evangélium öröme) kezdetű apostoli buzdítása
Nagy várakozás előzi meg Ferenc pápa apostoli buzdításának magyarországi megjelenését. Farkas Olivér a Magyar Kurírnak elmondta: a kiadóban szinte percenként csörögnek a telefonok, az ország legkülönbözőbb pontjáról érkező hívások mind a megjelenés időpontjáról érdeklődnek.

Ferenc pápa átadta apostoli buzdítását - Evangelii Gaudium

Publikálva: 2013. december 09. 09:48:30

Ferenc pápa átadta apostoli buzdítását - Evangelii Gaudium
Magyar jezsuita nyilatkozott Ferenc pápa apostoli buzdításáról

A Szentatya november 24-én, vasárnap délben, a hit évét lezáró szentmise végén 36 személynek nyújtotta át a dokumentumot, amely arra serkent, hogy hirdessük az evangéliumot korunk embereinek.

Az apostoli buzdítást november 26-án, kedden délelőtt fél 12-kor mutatják be a Szentszék Sajtótermében. 
A tájékoztatót Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, Lorenzo Baldisseri érsek, a Püspöki Szinódusok Főtitkára és Claudio Maria Celli érsek, a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának elnöke tartja az újságírók számára.

Ferenc pápa Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdításának ismertetésére dr. Török Csabát, az Esztergomi Hittudományi Főiskola oktatóját kértük meg. Elemzését napi folytatásokban adjuk közre.

"Meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk" - Advent első vasárnapja

Publikálva: 2013. december 02. 06:50:16

"Meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk" - Advent első vasárnapja

Az egyházi év kezdetén mindig csodálatosan szép és ösztönző az adventi koszorú készítése és a gyertyagyújtás szertartása. Maga a koszorú is figyelmeztető számunkra. A koszorú örökzöld fenyőlevelei Jézus halált legyőző örök szeretetére emlékeztetnek. Az egymás után fellobbanó gyertyák növekvő fénye jelzi, hogy karácsonyhoz közeledve múlik a bűn sötétsége és növekszik a fény. Karácsonykor maga a Fény, Jézus Krisztus jön közénk. S a lila szalag, mellyel átkötjük a koszorút, bűnbánatra, megtérésre buzdít. Ugyanis az ember magára maradva csak a bűnnel tudja eljegyezni életét. Isten kegyelmével azonban a bűnből is fel tud emelkedni, és Krisztushoz kapcsolódva Isten akarata szerint tud élni. Sőt, éppen az Isten akaratának a sóvárgása képesíti az embert arra, hogy szolgálatot vállaljon, és küldetésben járjon az emberek között.  

A Sátán konferenciát tartott

Publikálva: 2013. november 15. 23:04:14

A Sátán konferenciát tartott
Összehívta a démonokat a világ minden tájáról. A megnyitó beszédében ezt mondta: „Nem tarthatjuk vissza a keresztényeket attól, hogy eljárjanak szentmisére.
Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a Megváltójukkal. De ha egyszer megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük.  

Kevéssé ismert történetek Szent Pio atyáról

Publikálva: 2013. október 16. 00:00:00

Kevéssé ismert történetek Szent Pio atyáról

 

Feljegyzések Liziői Kis Szent Teréz utolsó hónapjairól 1897 májusától szeptemberig

Publikálva: 2013. október 03. 15:18:36

Feljegyzések Liziői Kis Szent Teréz utolsó hónapjairól
1897. májusától szeptemberig

Egy magyar szerzetespap a GULÁG-on

Publikálva: 2013. szeptember 24. 00:00:00

Egy magyar szerzetespap a GULÁG-on

Azért mertem vállalni ezt az előadást, mert az életemben az isteni Gondviselés eléggé különös élményekkel ajándékozott meg.

Bemutatkozásképpen csak szabadjon annyit mondanom, hogy pannonhalmi bencés tanár vagyok. 56 éve szenteltek pappá. 1946-ban mint budapesti bencés tanárt, letartóztattak. Andrássy út 60, Markó utca. Nem tudtak velem mit kezdeni, átpasszoltak a szovjet hadbírósághoz. Azok mindjárt tudták, hogy mit kell csinálni. 10 év szabadságvesztés, amit böcsülettel letöltöttem a GULÁG-ban. (Ez a politikai foglyoknak szánt szovjet találmány. Így szokták mondani: »GULÁG szigetcsoport«. Így persze sosem hallottam odakint, ezt itt találták ki nyugaton. A »GULÁG« betűszó, négy orosz szónak a kezdőbetűiből. Jelentése: »a politikai foglyok büntető táborainak fölső vezetése.«)

Hogyan lettem katolikus? – egy egykori boszorkány vall megtéréséről

Publikálva: 2013. augusztus 30. 00:00:00

Hogyan lettem katolikus? – egy egykori boszorkány vall megtéréséről

A hit évéhez kapcsolódóan néhány személyes megtérés történetét ismertetjük, egykori ateisták, újpogányok, buddhisták, muzulmánok, zsidók, protestánsok interneten közzétett tanúságtételei alapján.

Libby Edwards

Névleg protestáns családban születtem, de kamaszkoromban már messze elkerültem mindenféle templomot. Nem szerettem vasárnap korán kelni, és az istenkapcsolatnál sokkal fontosabbnak tűnt, hogy mindenkinél jó legyek.

Hogyan lettem katolikus? – egy egykori protestáns vall megtéréséről

Publikálva: 2013. június 29. 18:00:00

Hogyan lettem katolikus? – egy egykori protestáns vall megtéréséről - Renee Lin
Metodista vallásban nevelkedtem, később pünkösdi, szabadkeresztény, evangélikus, presbiteriánus és baptista gyülekezetekbe jártam. Úgy gondoltam, a kereszténység drágakő, és a protestáns egyházak e drágakő csiszolt oldalai.

Az 1990-es években, egy vasárnap  a baptista lelkészünk kijelentette: mi mindent közvetlenül az Írás alapján hiszünk és teszünk. Elgondolkoztam, mert eszembe jutott néhány kivétel.

Kilenc gondolat kilenc hétre, Csaba testvértől

Publikálva: 2013. április 18. 12:45:47

Világunknak nagy nagy szüksége van az egyszerű, tiszta gyermeki lelkületre, ezért is e szép tavaszban egy gyermeket szeretnék a kör közepére állítani, és mivel a Hit éve van, ezért magát a gyermek Jézust választottuk példaképünkül.

 12>>>
ESEMÉNYEK

ULTREYA 15 - Egy nap emlékei

2022. május 28., szombat.
Regnum Marianum, Zoborhegytér, Zugló, Budapest.


Reggel 9-től gyülekező, regisztráció az altemplom előtt.
Korábbi érzések felidézésével, ismerős-ismeretlen arcok keresésével, izgalommal, kiváncsisággal gyülekezünk. Kisebb nagyobb csoportokba verődve, egymás ölelgetésével, csillogó szemekkel, egyre szélesebb mosolyokkal arcunkon érezzük: megérkeztünk.
Palya atya is berobog. Lojzi atya, a helyi plébános, néhány kedves köszöntő szó után bevonul a gyóntatószékbe. Szentmise kezdődik. És elindul egy csodálatos nap...

2022. június 01. 14:17:09
Bannerek
  Mária Rádió   Mária Út   Verbiták   Szent István Társulat   Keresztény Értékmegőrző Egyesület  
 

Minden jog fenntartva - De Colores

Impresszum