www.decolores.hu

EN -

Hallgasd


Palya János atya prédikációi a Szentmiséről

Publikálva: 2013. november 18. 15:01:56

Palya János atya prédikációi a Szentmiséről

"Jézus, a halála előtti éjszakán tanítványaival együtt vacsorához ül. A közösség már felbomló félben van. Júdás elárulta, már nincs vele. Péter majd meg fogja tagadni. A tanítványok szét fognak szaladni, otthagyják őt egyedül. Mindezt tudja Jézus Krisztus, mégis a kezébe veszi a kenyeret és azt mondja: Ez az én testem, és ezt cselekedjétek az én emlékezetemre (vö. Lk 22,19). Fontosnak tartja ezen az éjszakán, amikor fölbomló félben van a közössége, hogy ezek az apostolok, akik hozzá tartoznak, érezzék, hogy ő ott van velük, hogy ő ott él közöttük. Közösségben legyenek Krisztussal.
Amikor a Szentmisét bemutatják a világon bárhol, ezért a közösségnek mindenhol ez az alapja, az Oltáriszentség: közösségben lenni a köztünk lévő Jézus Krisztussal.
Akármennyire ódzkodok tőle, akármennyire is fölbomló félben van az Egyházzal való kapcsolatom, akkor is ott kell, hogy legyen valahol az alapokban az Oltáriszentség, a Szentmise, az Eucharisztia.
Ezért nem az a kérdés, hogy miért menjünk Szentmisére, hanem, hogy miért ünnepeljük az Eucharisztiát?"

ESEMÉNYEK

ULTREYA 15 - Egy nap emlékei

2022. május 28., szombat.
Regnum Marianum, Zoborhegytér, Zugló, Budapest.


Reggel 9-től gyülekező, regisztráció az altemplom előtt.
Korábbi érzések felidézésével, ismerős-ismeretlen arcok keresésével, izgalommal, kiváncsisággal gyülekezünk. Kisebb nagyobb csoportokba verődve, egymás ölelgetésével, csillogó szemekkel, egyre szélesebb mosolyokkal arcunkon érezzük: megérkeztünk.
Palya atya is berobog. Lojzi atya, a helyi plébános, néhány kedves köszöntő szó után bevonul a gyóntatószékbe. Szentmise kezdődik. És elindul egy csodálatos nap...

2022. június 01. 14:17:09
Bannerek
  Mária Rádió   Mária Út   Verbiták   Szent István Társulat   Keresztény Értékmegőrző Egyesület  
 

Minden jog fenntartva - De Colores

Impresszum